Curryschotel van lamsvlees uit Wales met aubergine & vijgen

Recepten > Curryschotel van lamsvlees uit Wales met aubergine & vijgen >

Temperatuur oven:
180 °C

Ingrediënten:

675 g mager schoudervlees van lam uit Wales, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 ui, in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
2 eetlepels Indisch currypoeder
450 ml lamsbouillon
1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
6 gedroogde vijgen, grof gesneden


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Verwarm de olijfolie in een grote vuurvaste pan of ovenschaal. Voeg het lamsvlees toe en bak aan alle kanten mooi bruin.
Voeg de ajuin en look toe en bak verder gedurende 1-2 minuten.

 

Strooi de Indische currypoeder over het geheel.



Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Bedek de pan of schaal met een deksel en zet in de oven gedurende 1½-2 uur tot het vlees gaar is en de saus is aangedikt.



Serveer met een verse salsa of tzatziki en met wraps.






Smakelijk!


Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie