Welshe lamsschouder opgevuld met tomaten, olijven, look en rozemarijn
Recepten > Welshe lamsschouder opgevuld met tomaten, olijven, look en rozemarijn >
Temperatuur oven:
180 °C
Ingrediënten:
1 kg uitgebeend schoudergewricht van Welsh lamsvlees
Vulling:
250 g lamsgehakt
1 tomaat, in stukjes
25 g zongedroogde tomaten
10 olijven, ontpit en grof gesneden
3 teentjes look, fijngesneden
4 takjes verse rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
450 g nieuwe aardappelen
Je hebt ook een ovenbestendig touwtje nodig.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vulling: Leg alle ingrediënten in een grote kom en meng alles door elkaar.
Verwijder de touwtjes van het gewricht indien het is vastgemaakt en leg het open op een bord met de vette kant omlaag. Doe de vulling erin, rol de lamsschouder op en bind het dicht met een warmtebestendig touwtje.
Weeg het lamsvlees en bereken de kooktijd: 25 minuten per 500 g plus 25 minuten.
Plaats het lamsvlees met het vulsel in een braadslee en kruid het. Besprenkel het lamsvlees regelmatig tijdens het braden.
Rooster de aardappelen in olijfolie, een beetje rozemarijn en peper op een aparte rooster in de oven gedurende ongeveer 25 minuten op 180 °C.
Smakelijk!
